• Filipp Sedov opäť u nás

          • Dňa 11. 4. 2024 sa uskutočnila séria besied so zaujímavým Filippom Sedovom, ktorý nás po roku znovu navštívil, aby gymnazistom sprostredkoval svoj krásny vzťah k svojej vlasti aj kritický pohľad na aktuálne dianie a vojnový konflikt. Pán Sedov, Rus žijúci v súčasnosti na Slovensku, spolupracuje s médiami na vzdelávacom projekte, súčasťou ktorého sú neformálne rozhovory o spoločenských problémoch Európy. Opäť bol skvelý a žiakov svojím pútavým rozprávaním vo výbornej slovenčine zaujal.
            Organizátorom aktivity bola PK SVP pod vedením PhDr. R. Turika. ( JK, foto: ZTO)

          • Jazykovo - poznávací pobyt v Anglicku 

          • V dňoch 7.4. - 14.4.2024 sa žiaci našej školy zúčastnili jazykovo - poznávacieho pobytu v Anglicku. Hneď po prílete sme mali možnosť objavovať krásy Windsoru, oficiálnej rezidencie britského panovníka. Počas celého týždňa sme sa vzdelávali v jazykovej škole SOL v Barnstaple. Vyučovanie prebiehalo formou interaktívneho vzdelávania, ktoré sme si nesmierne užívali. Naša kreativita sa prejavovala v hraných divadlách, v ktorých sme rozvíjali svoje komunikačné schopnosti a kritické myslenie. Po vyučovaní v škole sme chodievali na výlety po okolí Barnstaple. Videli sme nádhernú pláž Woolacombe, kde sa mnohí z nás rozhodli naboso poprechádzať a pocítiť silu oceánu. Navštívili sme aj prístavné mesto Ilfracombe, kde sme mnohí prvýkrát vyskúšali tradičné Fish and Chips. Kráčali sme po útesoch s krásnymi výhľadmi, odkiaľ sme sa dostali do miest Lynton a Lynmouth, ktoré spája jedna z troch posledných, plne vodou poháňaných železníc na svete. Zavítali sme do prístavnej dedinky Clovelly, ktorej dláždené cesty neumožňujú vstup žiadnym vozidlám, a tak zachovávajú jej prirodzenú krásu. Na konci týždňa sme vypracovali projekt na vopred zvolenú tému formou anketových rozhovorov s ľuďmi na uliciach, ktorý sme potom odprezentovali v škole. Náš pobyt sme zakončili celodenným výletom do mesta Exeter, kde sme absolvovali prehliadku mesta a jeho pamiatok. Pri lúčení sa s hostiteľskými rodinami, v ktorých sme boli počas celého pobytu ubytovaní, nie jednému z nás vyhŕkla slzička. Lúčenie bolo ťažké, nakoľko sme sa tam cítili veľmi príjemne. Z tohto pobytu si odnášame nezabudnuteľné zážitky, spomienky na celý život a hlavne zlepšenú angličtinu. Ďakujeme pani učiteľkám Borisovej a Herbstovej za zorganizovanie tohto pobytu a aj vďaka nim sme sa cítili veľmi dobre počas celého týždňa.

            (text: Simona Straková)

          • Mix volejbal

          • Okresné kolo v mix volejbale sa uskutočnilo 11.04.2024. Turnaja sa zúčastnilo 8 družstiev, ktoré sa žrebovaním rozdelili do dvoch skupín. Našu skupinu tvorili tieto družstvá:

            1. GAGLS – 1. miesto v skupine
            2. SZŠ – 2. miesto v skupine
            3. SOŠT – 3. miesto
            4. SOŠOaSL – 4. miesto

             

            Druhá skupina hrala na Obchodnej akadémii v zložení:
            1. CSŠ – 1. miesto v skupine
            2. OA – 3. miesto v skupine
            3. HA – 2. miesto v skupine
            4. GJZ – 4. miesto v skupine


            Víťazi skupín hrali finále a druhý v skupine hrali o 3. miesto.
            Konečné poradie:
            1. miesto GAGLS
            2. miesto CSŠ
            3. miesto SZŠ

            Zúčastneným družstvám ďakujeme za predvedené výkony a našim držíme palce na krajskom kole, ktoré sa uskutoční 25.04.2024 v Prešove.
            Zostava GAGLS: Cenknerová S., Cmárová M., Macková S., Spišáková A., Koncová N., Durkaj D., Gibas
            M., Kužma S., Lipa L., Macko A., Soták T., Taňkoš S., Wagner O., Greňo P.

          • Bez inkasovaného gólu

          • Tak ako každý rok i tento sme sa zúčastnili okresného kola vo florbale žiačok SŠ v MŠH v Humennom. Spolu súťažilo sedem družstiev. Naše dievčatá ako minuloročné víťazky boli nasadené v skupine „B“:

            1. GAGLS, 2. SSOŠ EBG a 3. CSŠ.
            Zápasy v skupine:
            GAGLS – SSOŠ EBG 4:0
            GAGLS – CSŠ 2:0
            Ako víťazky skupiny sme nasledujúci zápas hrali s družstvom, ktoré sa v „A“ skupine umiestnilo na 2. mieste – SZŠ
            GAGLS – SZŠ 4:0
            Týmto víťazstvom sme potvrdili svoje kvality a postúpili sme do finále, v ktorom sme sa stretli s družstvom Gymnázia sv. J. Zlatoústeho. Po únavnom turnaji bol finálový zápas náročný pre obe družstvá a dlhotrvajúci stav 0:0 sa nám podarilo prelomiť až ku koncu zápasu. Výsledok zápasu:
            GAGLS – GJZ 1:0
            Počas celého turnaja sme neinkasovali žiaden gól. Týmto ďakujeme našej skvelej brankárke, Lucii Soni Dolobáčovej a všetkým dievčatám za predvedené výkony a veríme, že sa nám bude dariť aj v krajskom kole súťaže a podarí sa nám prebojovať sa zo skupiny a postúpiť medzi štyri najlepšie družstvá v kraji.

            SUPER FLORBAL POHÁR DIEVČAT SŠ sa bude konať 17.04.2024 v Prešove.
            Držte dievčatám palce!
            Zostava GAGLS: kapitánka – Macková K., Balážová M., Dolobáčová L. S., Fedurcová A., Holpová A.,
            Cholpová M., Chripáková S., Konfederáková N., Lipová S., Pichoňská J., Ufnárová A. M. a Vaššová S.

          • Piaty v kraji

          • Po úspešnom víťazstve chlapcov a dievčat v okresnom kole v bedmintone sme sa po prvýkrát zúčastnili v tomto športe aj v krajskom kole, ktoré sa konalo 10.04.2024 v Športcentre Zámoček v Matejovciach pri Poprade. V špecializovanej hale so siedmimi bedmintonovými ihriskami sa stretli žiaci a žiačky z Prešovského kraja. Našu školu reprezentovali traja chlapci: LUKÁŠ LIPA (I. D), DANIEL DURKAJ (II. A), MICHAL JANOŠOV (I. A) a tri dievčatá: MARTINA SITARČÍKOVÁ (II. D), JÚLIA DZEMJANOVÁ (I. A) a MÁRIA SITARČÍKOVÁ (III. C).
             

            CHLAPCI; 8 družstiev; dve skupiny po 4 družstvá:
            „A“ skupina: 1. Poprad, 2. Svidník, 3. Spišská Stará Ves a 4. GAGLS HE.
            „B“ skupina: 1. Prešov, 2. Sabinov, 3. Levoča a 4. Bardejov
            Zápasy v našej skupine:
            GAGLS HE – POPRAD 0:3
            GAGLS HE – SSV 2:1
            GAGLS HE – SK 1:2
            Po náročných zápasoch v skupine, kde nás od postupu medzi štyri najlepšie družstvá delilo len zopár bodov, sme v „A“ skupine nakoniec obsadili tretie miesto. O celkové umiestnenie sme bojovali s družstvom z Levoče. Zápas nám vyšiel, a tak sme sa tešili z celkového 5. miesta v Prešovskom kraji.


            DIEVČATÁ; 6 družstiev; dve skupiny po 3 družstvá:
            „A“ skupina: 1. Kežmarok, 2. Poprad a 3. GAGLS HE
            „B“ skupina: 1. Bardejov, 2. Levoča a 3. Sabinov
            Zápasy „A“ skupiny:
            GAGLS HE – KK 0:3
            GAGLS HE – PP 0:3
            Dievčatá spravili všetko čo sa dalo aby sa v skupine umiestnili čo najvyššie, ale kvality minuloročných finalistiek sa ukázali. V boji o 5. miesto sa naše dievčatá stretli, tak ako chlapci, s družstvom z Levoče. Predviedli pekné výkony a to im vynieslo v celkovom hodnotení 5. miesto v Prešovskom kraji. Bolo to napínavé a plné očakávaní.
            Ďakujeme všetkým za predvedené výkony a za vzornú reprezentáciu našej školy!
            (text: D. Durkaj a J. Dzemjanová foto: LH)

          • Exkurzia vo Viedni a Budapešti

          • V dňoch 25.3 - 27.3.2024 mali žiaci našej školy príležitosť zúčastniť sa exkurzie v rámci nemeckého jazyka. 

            Návšteva historických miest Viedne a Budapešti bola jednou z príležitostí pre našich žiakov bližšie spoznať ich kultúru, históriu, ale aj umenie. Počas ich pobytu vo Viedni mali možnosť navštíviť Technické i Prírodovedné múzeum a rozšíriť si tak obzory aj z iných predmetov. Nesmela chýbať ani obhliadka svetoznámych a historicky významných pamiatok Viedne, konkrétne Schönbrunnu a Dómu sv. Štefana. Ďalšou zastávkou bola Budapešť, ktorá sa taktiež tiahne pozdĺž malebného Dunaja, ktorý prirodzene dotvára scenériu tohto pôsobivého mesta. Práve výstup na Budínsky hrad žiakom umožnil kochať sa vskutku krásnou panorámou. Spolu s návštevou Prezidentského paláca a iných historických častí Budapešti bola exkurzia plná náuky i objavovania.Pevne veríme, že si z nej naši žiaci odniesli nezabudnuteľné zážitky, a že poslúži ako bezprostredná skúsenosť v poznávaní iných kultúr. (Text: Jakub Terek foto: Michaela Mňahončáková)

          • Simulované študentské voľby prezidenta SR aj na našej škole

          • V dňoch 19.3.2024 a 26.3.2024 sa v rámci celoslovenskej iniciatívy Študentských volieb aj na našej škole uskutočnilo 1. a 2. kolo simulovaných študentských volieb prezidenta Slovenskej republiky. Rozhodli sme sa zúčastniť tohto projektu, pretože si myslíme, že je dôležité, aby sa mladí zaujímali o verejné dianie na Slovensku a aktívne sa doň zapájali. Študentské voľby sú vynikajúcou príležitosťou, ako tento záujem prebudiť a vďaka nim majú študenti možnosť získať praktickú skúsenosť s voľbami, ktorú budú môcť v budúcnosti využiť. Ďakujeme našej študentskej volebnej komisii zloženej zo žiačok: 

            Simona Straková (2.C), Ema Švigárová (2.C),Barbora Kalaninová (2.D) a pani učiteľke Tokárovej za organizáciu simulovaných volieb na našej škole. 

            Potešila nás účasť 53,90% v 1. kole a 42,54% v 2. kole. Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí prišli vyjadriť svoj názor a ukázali, že im záleží na budúcnosti Slovenska. 

            Tešíme sa na Vás pri ďalších simulovaných voľbách!

            Ak máte záujem dozvedieť sa o tejto iniciatíve viac, pozrite www.studentskevolby.sk

            (text: Simona Straková, foto: Simona Straková, Michaela Nováková)

          • Úspech našich na krajskom kole Biologickej olympiády

          • Dňa 20.3.2024 sa uskutočnilo krajské kolo Biologickej olympiády v kategóriách A a B na pôde Gymnázia L. Stőckela v Bardejove. Aj naša škola mala v obidvoch kategóriách svoje želiezka v ohni.

            V kategórii B nás reprezentovali Liana Krivjanská z II.B, ktorá obsadila 11.miestoTerézia Ferková z II.A, ktorá obsadila 2.miesto čím si vybojovala postup na celoštátne kolo Biologickej olympiády, ktoré sa uskutoční v Bratislave.

            V kategórii A nás  reprezentovali Jakub Terek z V.A, ktorý obsadil 15. miesto a náš tradičný reprezentant v Biologickej olympiáde Tomáš Hrin zo IV.D, ktorý obsadil delené 4. miesto a od postupu na celoštátne kolo ho delili štyri body.

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy, Terke držíme palce na celoštátnom kole a maturantom Jakubovi a Tomášovi, ktorí sa olympiády zúčastnili poslednýkrát, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy v Biologickej olympiáde počas celého štúdia. Za celú PK biológie im prajeme veľa šťastia pri maturitnom stole a všetko dobré v ďalšom štúdiu na vysokej škole.(-JF-)

          • Náš študent ocenený spoločnosťou Apple

          • Študent nášho gymnázia  Adam Soták (4. A) získal za programátorské a dizajnérske zručnosti pri vývoji aplikácií ocenenie Swift Student Challenge od americkej technologickej spoločnosti Apple so sídlom v Kalifornii. Táto cena je udeľovaná študentom za vysokokvalitný vývoj softwaru, dizajn a kreativitu na celosvetovej úrovni. Vyvinul aplikáciu Soundcalm, ktorá uľahčuje používateľom meditovanie pomocou rozšírenej reality, priestorového zvuku a haptiky. Adam Soták je najmladším oceneným Slovákom a patrí medzi jedného z prvých na Slovensku, ktorí získali toto ocenenie:

            Aplikácia: https://adamsotak.com/projects/soundcalm

            Ocenenie: https://developer.apple.com/swift-student-challenge/

          • Hviezdoslavov Kubín 2024

          • Dňa 21.3.2024 sa v priestoroch Vihorlatského múzea v Humennom uskutočnilo regionálne kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Našu školu reprezentovali žiačky NINA BODNÁROVÁ (3.A) a ANNA MÁRIA BLAHOVÁ (4.C). Úspešná v kategórii poézia bola Nina Bodnárová, ktorá získala v konkurencii stredoškoláčok 3. miesto. Nine srdečne blahoželáme k peknému výsledku, dievčatám ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a prajeme im ešte veľa úspechov v ďalších súťažiach!

                                                                                                                                                                                    -MJ-

          • Okresné kolo v bedmintone chlapcov a dievčat

          • V dňoch 21.-22.3.2024 sa uskutočnilo okresné kolo v bedmintone žiačok a žiakov SŠ. Organizátorom bolo CVČ Dúha Humenné v spolupráci s CSŠ Duchnovičova.

            Vo štvrtok si svoje sily zmeralo šesť dievčenských družstiev, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín. Víťazky jednotlivých skupín postúpili a zahrali si o 1. miesto. Našim dievčatám sa podarilo v skupine zdolať SZŠ a HA Humenné, a tak si zabezpečili postup do finále. Svoje sily si následne zmerali v súboji s dievčatami z CSŠ Duchnovičova. Ten zvládli lepšie naše gymnazistky a svojou bojovnosťou a dravosťou celý turnaj vyhrali. Týmto si tak zabezpečili postup na krajské kolo. Celkové poradie okresného kola v bedmintone žiačok SŠ 2024:

            1. GAGLS
            2. CSŠ Duchnovičova
            3. SZŠ Humenné

            V piatok sa okresného kola chlapcov zúčastnilo tiež šesť družstiev, ktoré boli znovu rozdelené do dvoch skupín. Víťazi jednotlivých skupín postúpil do finále. Naši chlapci vo svojej skupine vyhrali oba zápasy proti OA a SOŠ obchodu a služieb. Tým si zabezpečili postup do finále, kde ich čakal víťaz druhej skupiny. Tam chlapci zabojovali a zápas proti SOŠT vyhrali v pomere 2:1. Celkové poradie okresného kola v bedmintone žiakov SŠ 2024:

            1. GAGLS
            2. SOŠT
            3. OA Humenné

            Družstvo GAGLS dievčatá:
            Martina Sitarčíková 2.D, Júlia Dzemjanová 1.A, Mária Sitarčíková 3. C

            Družstvo GAGLS chlapci:
            Lukáš Lipa 1.D, Daniel Durkaj 2.A

            Všetkým zúčastneným žiakom a žiačkam blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. Obidvom družstvám zároveň prajeme veľa úspechov na krajskom kole v Poprade. -DC-

          • Krajské kolo geografickej olympiády

          • Dňa 19. 3 sa v Prešove uskutočnilo krajské kolo geografickej olympiády, na ktorej sa z našej školy zúčastnili Michal Pandoš( IV. B), Daniel Milčo( IV. C), Matúš Kimák( IV. A), Denis Maroš Pavlinský( IV. A), Boris Pidanič a Dominik Luksaj( obaja z III. C). Najviac sa darilo Danielovi Milčovi, ktorý skončil na 8. mieste a  Denisovi Marošovi Pavlinskému, ktorý obsadil skvelé 1. miesto, a postúpil na celoštátne kolo, ktoré sa uskutoční 25. 4. 

            Všetkým zúčastneným ďakujem za výbornú reprezentáciu školy a Denisovi srdečne gratulujem a prajem veľa úspechov v ďalšom kole. -AP-

          • Biblická olympiáda - dekanátne kolo

          • Dňa 21.3.2024 sa uskutočnil XXII. ročník biblickej olympiády. Privítali nás v priestoroch CSŠ v Humennom. Našu školu reprezentovali Júlia Paceková (2.B), Mária Čabalová (2.C) a Tobiáš Babiarčík (2.A). Žiaci našej školy úspešne zvládli všetky náročné úlohy a preukázali svoje vedomosti zo Svätého písma. Vybojovali si tým úspešné prvé miesto a postupujú do diecézneho kola V Košiciach. (text: júlia Paceková foto: PS)

          • Robotický tím Pokus omyl si v Michalovciach prevzal súčiastky robota

          • V stredu 20. marca sme prvýkrát uzreli „stavebné kamene”, z ktorých školský tím nadšencov s výstižným názvom Pokus omyl spoločnými silami v procese, ktorý sa bude asi v mnohom podobať na skutočnú evolúciu, vytvorí prvého robota na našom gymnáziu. Ako sponzorský dar získala naša škola od firmy BSH v Michalovciach súčiastky na robota, s ktorým budú pracovať naši študenti pod vedením mentora RNDr. M. Krempaského v softvérovej, hardvérovej a tímovej výzve súťaže First Global Slovakia. Zástupca firmy nám predstavil chod a fungovanie firmy BSH a dobrovoľníci z FIRST Global Slovakia nás oboznámili s pravidlami robotickej súťaže a namotivovali nás na tímovú prácu, či rozvoj jednotlivca v programovaní. Veríme, že tvorivé schopnosti ukryté v našich členoch tímu povedú k tomu, že zo „stavebných kameňov” čoskoro povstane funkčný robot schopný plniť úlohy hardvérovej výzvy. Držte nám palce. (text: LJ)

          • Postup do celoslovenského kola súťaže Jazykový kvet Ťukni

          • Dňa 29.2.2024 boli zverejnené mená žiakov, ktorých poviedka postupuje do celoslovenského Finálového kola jazykovo-literárnej súťaže Jazykový kvet Ťukni.

            V kategórii 4-ročné gymnázium postupujú:

            • Natália Chalčáková, IV.A
            • Adam Hančárik, III.B

            A v kategórii 5-ročné bilingválne gymnázium postupuje:

            • Jakub Terek, V.A

            Žiakom srdečné blahoželáme a naďalej prajeme úspechy v celoslovenskom kole.(-ZJ-)

          • Olympiáda v nemeckom jazyku

          • Dňa 15. februára našu školu v krajskom kole olympiády v nemeckom jazyku reprezentoval žiak Ľubomír Suško z II.B triedy a v kategórii 2 A  obsadil v silnej konkurencii 14 žiakov veľmi pekné 4. miesto.

            Po minuloročnom 3. mieste opäť potvrdil, že svojimi znalosťami nemeckého jazyka patrí k tým najlepším v kraji. 

            K dosiahnutému úspechu mu blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov! (-AB-)

          • Basketbal - okresné kolo

          • V dňoch 21. - 22.2.2024 sa uskutočnilo okresné kolo v basketbale žiačok a žiakov SŠ.

            Organizátorom bolo CVČ Dúha Humenné v spolupráci s našou školou.

            V stredu si svoje sily zmerali štyri dievčenské družstvá: OA Humenné, SZŠ Humenné, CSŠ Duchnovičova a naše gymnázium. Hralo sa systémom každý s každým. V každom jednom zápase podali naše basketbalistky výborný výkon. V poslednom zápase si zmerali sily s dievčatami zo CSŠ Duchnovičova, ktoré bolo tuhým bojom o celkové prvenstvo. Ten zvládli lepšie hráčky nášho gymnázia, a preto si pomerom 17:7 odniesli z okresného kola krásne 1.miesto. Dievčatá si za svoj výkon zaslúžia veľkú pochvalu, pretože za posledné mesiace u nich nastalo naozaj viditeľné zlepšenie. Vďaka patrí aj pánovi Ľ. Borščovi, ktorý svoje skúsenosti prišiel odovzdať dievčatám na ich tréningoch.

            Celkové poradie okresného kola v basketbale žiačok SŠ 2024:

            1. GAGLS
            2. CSŠ Duchnovičova
            3. OA
            4. SZŠ

            Vo štvrtok sa okresného kola chlapcov zúčastnilo šesť družstiev, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín. Víťazi jednotlivých skupín postúpili rovno do finále, v ktorom hrali o celkové 1.miesto. Družstvá, ktoré sa vo svojich skupinách umiestnili na 2.mieste, si následne zahrali malé finále o celkové 3.miesto. Naši basketbalisti vo svojej skupine vyhrali oba zápasy, a tým si zabezpečili postup do finále, kde ich čakal víťaz druhej skupiny - SOŠT. S ním si poradili 29:20, potvrdili svoje hráčske skúsenosti a obhájili minuloročné prvenstvo.

            Celkové poradie okresného kola v basketbale žiakov SŠ 2024:

            1. GAGLS
            2. SOŠT
            3. CSŠ Duchnovičova
            4. OA
            5. a 6. SOŠ polytechnická, SOŠ obchodu a služieb

            Všetkým zúčastneným žiakom a žiačkam blahoželáme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a prajeme im ešte veľa úspechov na krajskom kole. -DC-

            Zostava GAGLS dievčatá:

            Michaela Balážová, Martina Balicová, Ema Borščová, Laura Cichá, Simona Cenknerová, Mária Cmárová, Lucia Soňa Dolobáčová, Sofia Anna Dolobáčová, Natália Kuľhová, Andrea Spišáková, Diana Polanská, Anna Mária Ufnárová

            Zostava GAGLS chlapci:

            Marek Gibas, Alexander Koval, Martin Lecák, Lukáš Lipa, Tomáš Soták, Alan Pankovčin, Michal Petrovčin, Samuel Taňkoš, Jakub Tokár, Martin Ján Vaceľ, Oliver Wagner

          • Krajské kolo v španielskom jazyku

          • Dňa 12. februára 2024 si zmerali sily najlepší španielčinári zo stredných škôl v našom kraji. V krajskom kole naše gymnázium úspešne reprezentovali študenti:


            Kategória A


            • Nina Anna Betáková, II.A - 9. miesto 


            Kategória B


            • Júlia Pichoňská, III.B - 5.miesto 


            Kategória C

            • Gregor Uram, IV.C - 3.miesto 
            • Denis Maroš Pavlinský, IV.A - 4.miesto 


            Všetkým súťažiacim blahoželáme k dosiahnutým výsledkom a prajeme im veľa ďalších úspechov.

            (text: Júlia Pichoňská)

          • Vzácny dar

          • „Skutočná pokora nevie, že je pokorná. Ak by vedela, bola by na seba pyšná pri premýšľaní, že má takú veľkolepú vlastnosť.“ Toto nás učí pôstne obdobie, ktoré práve teraz, pred Veľkou nocou, prežívame. Neodmysliteľnou súčasťou pôstneho obdobia a našich životov je kríž, ktorý nás učí niesť práve krížová cesta. Za vzácny dar, v podobe krížovej cesty, na našej škole patrí neodmysliteľná vďaka pánovi dekanovi Františkovi Mariňákovi. Svojou osobnou návštevou nás poctil práve 20.2.2024 pri slávnostnom posvätení krížovej cesty za účasti vedenia školy, ktoré nám dovolilo povzniesť učebňu náboženstva na dôstojné miesto, kde môžu žiaci duchovne rásť či za obvyklých podmienok, práve pri modlení krížovej cesty, získať odpustky. Vďaka patrí aj pedagógom a žiakom, ktorí sa podieľali na inštalácii krížovej cesty, či skrášlení učebne. Teší nás, že ja takáto udalosť môže  hlbšie prepojiť vzťah štátnej školy a náboženskej výchovy. (text: Laura Jakubčová, -PS-, foto: Oliver Taliga)

          • Olympiáda SJL - krajské kolo

          • 1. februára sa na Gymnáziu Jána Adama Raymana v Prešove konalo krajské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Našu školu úspešne reprezentovali v kategórii A: Tomáš Hrin (IV. D) a v kategórii B: Ema Čubáková (II. B). Obaja preukázali svoje vedomosti v náročnej písomnej časti a ústnej prezentácii krátkeho rečníckeho prejavu. V silnej konkurencii obsadili Tomáš Hrin 3. miesto a stal sa úspešným riešiteľom a Ema Čubáková 12. miesto.

            Eme a Tomášovi blahoželáme. (-AS-)

    • Kontakty

      • Gymnázium arm. gen. L. Svobodu, Komenského 4, Humenné
      • gymhum@gmail.com, sekretariat@gymagls-he.vucpo.sk
      • +421577753826; +421577755474; +421577888521; +421911150900
      • Komenského 4 066 01 Humenné Slovakia
      • 00160954
      • 2021216604
      • +421577888521
      • Prešovský samosprávny kraj, Námestie mieru č. 2, 080 01 Prešov
      • RNDr. Marián Hamrák +421 910 311 688 marianhamrak@gmail.com
      • Mgr. Miloslav Melník +421 910 247 627 miloslavmelnik@gaglshe.sk
      • Ing. Miriam Januchová +421 911 931 163 ekonom@gymagls-he.vucpo.sk
      • Mgr. Anton Žido 057/7753826
      • Ing. Jana Michančová
      • https://www.facebook.com/gaglshumenne
    • Prihlásenie